Nieuws

CIV T&U genoemd in visiestuk Jet Bussemaker (Minister OCW)

Gepubliceerd op
20 september 2015

"Zo heeft het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen het keuzedeel 'Geavanceerde technische Tuinbouw' ontwikkeld, dat zich richt op het werken met technieken in moderne kassen."

"Zo heeft het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen" het keuzedeel 'Geavanceerde technische Tuinbouw' ontwikkeld, dat zich richt op het werken met technieken in moderne kassen."

Met deze zin benadrukt Jet Bussemaker dat het CIV T&U de goede richting geeft aan het werken met keuzedelen. Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, legt in het visiestuk uit dat de introductie van keuzedelen zorgt voor een betere aansluiting van onderwijs en actuele behoeften en ontwikkelingen in het bedrijfsleven. De keuzedelen zijn een belangrijk onderdeel van het snel inspelen op innovaties of op de behoeften binnen de regio. Iets waar het CIV T&U ook naar streeft.

Het visiestuk, 'Een responsief mbo voor hoogwaardig vakmanschap' geeft daarnaast nog meer inhoudelijke informatie over de rol die het mbo moet innemen op de arbeidsmarkt. Lees het visiestuk hier.