Demokwekerij Westland

In elke regio waarin het CIV T&U actief is, ontstaan Meetingpoints waar het bedrijfsleven en het onderwijs samenwerkt aan betekenisvolle opleidingen, afgestemd op de nationale en internationale praktijk. In deze samenwerking zal de ontwikkeling van beroepscompetenties dicht bij bedrijven (dus “in optima forma”) mogelijk worden gemaakt. Het CIV T&U levert daar een belangrijke bijdrage aan de benodigde content en manieren om tot goede Meetingpoints te komen.

4.jpg

Het Meetingpoint Westland is er voor het bedrijfsleven, het mbo-onderwijs en andere kennisinstellingen in het Westland. Naast onderwijs (regulier en cursorisch) vindt er onderzoek plaats. Ook worden er diverse inspirerende evenementen georganiseerd waar bedrijfsleven en onderwijs samenkomen.

Op onderzoeksgebied werken studenten samen met bedrijfsleven aan het oplossen van door hen verstrekte opdrachten. Tevens dient het meetingpoint Westland als locatie waar de tuinbouwsector in het Westland op een inspirerende wijze wordt gepresenteerd. Het is een unieke plek waar we een positief beeld van de tuinbouwsector neerzetten.

Het Meetingpoint staat midden in de regio Westland. In de regio vinden volop innovatieve activiteiten plaats op verschillende gebieden, zoals kastechniek, logistiek en teelt. Samen met het bedrijfsleven willen we studenten laten zien welke kansen en mogelijkheden de sector allemaal biedt.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Greenport Horti Campus Westland

Het Meetingpoint dat nu nog gevestigd is in de locatie van de Demokwekerij zal over enige tijd mee verhuizen naar een nieuwe locatie waar de Demokwekerij zich ook in zal vestigen: Greenport Horti Campus Westland.

De eerste stappen naar de bouw van de Greenport Horti Campus Westland zijn begin deze maand gezet met onder andere het tekenen van de voorovereenkomst tussen de GHC-partners en FloraHolland voor de aankoop van 26.000 m2 grond. Hier zal het regionaal en internationaal kennis- en opleidingscentrum gebouwd worden, op grond van Trade Parc Westland. Dit moet dé plek worden waar de tuinbouwsector mensen gaat opleiden en kennis ontwikkeling zal plaatsvinden op verschillende gebieden binnen de tuinbouw, voedselproductie en sierteelt. Maar waar ook bedrijven, studenten en partners samen zullen komen om dit te realiseren. Bedrijfsleven, onderwijs en overheid bundelen zo hun krachten om te investeren in het 'groene talent' van de toekomst. Kennis dicht bij de praktijk brengen wordt hier dus erg serieus genomen.

Op 25 november vond de kick-off van de campus plaats. Het persbericht is hier te lezen. Bekijk ook vooral het nieuwsitem gemaakt door WOS nieuws over de campus en de locatie.

gek.jpg

De partners van Meetingpoint Westland

Van oudsher heeft Lentiz | MBO Greenport goede contacten met het bedrijfsleven uit de gehele tuinbouw kolom. Vanuit de opleidingen worden zowel de primaire-, business- en creatieve sectoren bediend. De focus van het Meetingpoint ligt hierbij op de technische aspecten van de sector.

Daarnaast richt het Meetingpoint zich op de ontwikkelingen op het gebied van teelt, logistiek en marketing. Kernwoord hierbij is ondernemerschap. Dit uit zich in projecten zoals “optimaliseringsplannen voor tuinbouwbedrijven”, “het opstarten van een fictieve business via  stichting Jong Ondernemen” en “het aankleden van vakbeurzen waarbij waarde aan het product wordt toegevoegd”. De internationale context van dit alles speelt bij de activiteiten een belangrijke rol.

Tot slot hebben wij als CIV T&U Meetingpoint Westland de luxe dat bedrijven binnen de gehele tuinbouw kolom binnen een straal van 10 km aanwezig zijn. Verder werken we nauw samen met LTO-Noord als brancheorganisatie.